Akvamarin

 

 

Érzékeny embernek érzed magad? Előfordul veled, hogy hirtelen minden különösebb ok nélkül idegesebb, nyugtalanabb leszel? Észreveszel olyan dolgokat a környezetedben, amit mások nem látnak, de te már érzékeled, s azelőtt megoldod azokat, mielőtt bárkinek problémát okoznának? Nagyon empatikus vagy, s szinte mindig készen állsz segíteni mindenkinek, főleg a szeretteidnek? Vagy a leírtak főleg a gyermekedet jellemzik? 

 Akár így, akár úgy áll a helyzet, érzékenységedet és/vagy gyermeked érzékenységét fogadd szeretettel! Kiváltság ez, még ha néha meg is nehezíti a mindennapjaitokat.  Segítségül fordulhatsz Földanyához, a természethez, s a gyermekeihez, a kristályokhoz is. Ősidők óta támogatnak mindenkit szeretettel, aki hozzájuk fordul segítségért. 

A mostani, forrongó, változásokban gazdag időszak még jobban megviseli az érzékeny embereket. Csodás segítő lehet számodra, számotokra egy akvamarin marokkő, nyaklánc, vagy karkötő. Nézzük, hogyan támogat egy ilyen ásvány benneteket:

Az akvamarin szó neve a latin aqua (víz) és mare (tenger) szavakból ered, ami magyarul tengervízet jelent.  Neve utalás is arra, hogy olyan a színe mint a tengernek.  Egy régi történet szerint a sellők a tenger alján lévő házaikban őrzött ládáiból származik. 🙂

Az akvamarin elsősorban az érzékeny emberek kristálya. Segítségedre jön, felszabadít más emberek hatása és benyomása alól. Az akvamarin támogat a betegségek mélyében húzódó minták feloldásában. Bátorságot és erőt sugároz, és megszabadít az áldozat mentalitástól. Lágyan feloldja az energia blokkokat és elmossa a harag, bűntudat, csalódottság és félelem érzését.

Erejével felébreszti másokban a toleranciát. Legyőzi az előítéletet, támogatást nyújt bárkinek, akit nyomaszt a felelősség; viszont segít abban, hogy felelősséget vállaljunk önmagunkért. A személyiséget becsületessé, kitartóvá és dinamikussá teszi.

Szétzúzza a régi, önromboló programokat.  Az akvamarin azoknak való, akik ki mernek lépni komfortzónájukból, igazi egyéniségüket kimutatni és ezt fenn is kívánják tartani. Ezért arra is képesek, hogy a többiektől eltérő gondolkodásmintájukat kövessék. Aki az akvamarint választja, annak számára legfontosabb, hogy egyéniség lehessen és hajlik arra, hogy a többiektől „eltérő zenére járja élete táncát”. Ott kell neki lennie, ahol szabad és független lehet, ahol leleményessége és egyedi látásmódja kibontakozhat.

Az akvamarin a bátorság köve.  Megvan az a képessége, hogy segíti lezárni a befejezetlen üzleti ügyeket. Bármiről legyen is szó, minden szinten megkönnyíti a lezárást–befejezést.

Élesebbé teszi a megérzést. Csodálatos kő a meditáláshoz: magasabb rendű tudatállapotok és a spirituális tudat elérését teszi lehetővé, valamint emberbaráti szolgálatra bátorít. Védi az aurát és összehangolja a csakrákat, megtisztítja a torokcsakrát, és magasabb rendű dimenziókból hoz üzenetet. Ugyancsak összehangolja a fizikai és a spirituális testet.

Oldja a kommunikációs és lelki blokkokat, ezáltal megszűntetheti az önkifejezés, a döntésképtelenség érzelmi akadályait, így fejleszti az önkifejezést. Segítségünkre van a mögöttes érzelmi állapotok megértésében és az érzelmeink kifejezésében. Enyhíti a félelmeket, megfelelő látószögbe helyezi a dolgokat és segít a kapott információkat a legjobban felhasználni. Enyhítheti a szorongást, a nyomasztó érzelmi gátakat, elősegítve a felelősség vállalást önmagunkért, aminek eredményeképpen személyiségünk erősebbé, magabiztosabbá és dinamikusabbá válhat. 

Nyugtató energiái csökkentik a stresszt, és lecsillapítják az elmét. Megszünteti az agyat elérő információkat, fejleszti a felfogóképességet, élesíti az elmét és elosztja a fejetlenséget. Fókuszálja az elmét, így élesíti az intellektust. Tisztítja az észlelést, amely által segít beazonosítani azokat a viselkedési mintákat, amelyeket el kell engedni annak érdekében, hogy tovább lépjünk az életünkben.

Harmóniát teremt a környezetében, véd a szennyező anyagok ellen. Az ősi időkben azt tartották róla, hogy szembeszáll a sötétség erőivel, és elnyeri a fénylelkek pártfogását.

Az akvamarinról azt is tartják, hogy a boldogság, merészség és a remény köve.  Kék színével nyugtató hatást sugároz, ami erősítheti a harmónia -és magabiztosság érzését. Jótékony hatással lehet a kapcsolatok erősítésére az egymás iránti bizalom elmélyítése által. 

Gyógyhatása: az akvamarin hasznos torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigyproblémákra. Összehangolja a hipofízist és a pajzsmirigyet, szabályozza a hormonokat, valamint a növekedést. Általános frissítő hatása van. Erősíti a szervezet tisztító feladatokat ellátó szerveit; jótékonyan hat a szemre, az állkapocsra, a fogakra és a gyomorra. Egyaránt segítséget jelent a rövid– és a távoltartásra, valamint csillapítja az immunrendszer túlreagálását. Enyhíti a torokfájást, szénanátha tüneteit. Valamint jó hatással lehet a depresszióra és a lomha anyagcserére is.

Kulcsszava: Elengedés

Angyala: Muriel arkangyal

Megerősítése: Most felszabadítom magam és elengedem a múlt fájdalmát  és szenvedését, mert tudom, hogy másokat is így felszabadítok.

 

Használhatsz akvamarint marokkőként, karkötőként, nyakláncként, ahogy éppen jól esik. Intuitívan válaszd ki a követ, nyúlj az után, ami megszólít téged. Ha nagyon érzékeny ember vagy, akkor melegséget érezhetsz annál a kőnél, aki kiválaszott, s a mi a legjobb lesz neked. Ha gyermekednek keresel követ, engedd, hogy ő válassza ki azt. A gyerekek biztosan, és gyorsan találják meg a számukra fontos ásványt. 

Miután hazavitted a kristályt, mosd meg folyó vízzel, vagy tedd egy patak folyásába pár percre. Lásd, ahogy megtisztul mindazon energiától, amivel a boltban, különböző emberek kezében találkozott, és összeszedett. Majd napon száríts meg, s közben gondolj arra, amit szeretnél elérni ennek az ásványnak a segítségével. 

Tanítsd meg az kristályok szeretetét, s gondozását a gyermekednek is! Nagy segítségükre lesz most,  s majd akkor is,  mikor már egyedül élnek.

 

Szeretettel: Balogh Andrea

 

 

Forrás: Judy Hall: KRISTÁLYBIBLIA, amit a kristályokról tudni érdemes, kristálytánc.hu, kristályinfo.hu

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + hét =