Advent negyedik vasárnapja

Ma egyszerre lobban fel a négy gyertyaláng, varázslatos fénybe borítva a szobát, téged, s a körülötted élőket.  A Béke, a Hit, a Szeretet és a Remény lángocskája utat mutat neked egy kiteljesedett, boldog élethez. 

Fényüknél vizsgáld meg önmagadat, a kapcsolataidat, a munkádat, s a hozzájuk fűződő érzéseidet.

Annál a pontnál, kapcsolatnál, tulajdonságnál, vagy életterületnél, ahol mind a négy csoda megtalálható, ott adj hálát az égieknek, önmagadnak, hogy megtetted, megtehetted azt, ami szükséges volt. Szembenéztél a hibáiddal, s megváltoztattad őket. Rájöttél valami fontosra s ehhez igazítottad az életedet. Elfogadtad, megértetted önmagadat, s a másik embert. 

Itt nincs más dolgod, mint megőrizni, s megnövelni az itt található lelkesedést, szeretetet, boldogságot, örömet, majd továbbadni a gyermekeidnek.

Azonban ha találsz olyan életterületet, ahol még nem érzel kiteljesedést, boldogságot, esetleg találsz önmagadban olyan tulajdonságot, amit nem szeretsz, vagy meg akarsz változtatni, tégy meg mindent, hogy ide is elérjen Isten békéje, az égiekben, s önmagadban való hit, a feltétel nélküli szeretet önnön valód, és minden élő iránt, majd a remény, hogy mindezt meg tudod valósítani.

Nem kell sietned, most még elég, ha tudatosítod, hogy dolgod van. Lassan, lépésről, lépésre cselekedj, diktálja a szíved az iramot, s az irányt, amerre menned kell.  Már tudod, hogy bármire is irányítod a figyelmedet, az növekedésnek indul. Ezt a tudást felhasználva alakítsd át mindazt, ami nem tetszik az életedben. 

Tetteiddel, szavaiddal, azzal, hogy teszel azért, hogy a világod szebb, jobb, boldogabb legyen, példát mutatsz a gyermekeidnek is. Nekik nem is kell más, mint hogy elfogadják és szeressék őket, s legyen előttük egy olyan példa, amit követni akarnak, tudnak szívük, lelkük szeretetével.

Égjen a négy adventi gyertya érted, a családodért, Istenért, s az emberekért! Áldás kísérjen téged! 

Szeretettel: Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =