A te igaz álmod

 

Ha van egy álmod, ne mondj le róla. Ne higgy senkinek, aki azt mondja nem fog sikerülni. Még a szüleidnek, barátaidnak, szeretteidnek sem. 

Hallgass a belső hangodra, kövesd a szívedet, bármerre visz is. A boldogság vár rád ezen az úton. De hinned kell benne. Annyira, hogy más esélye ne is legyen, mint megvalósulni. Örülj, adj hálát minden apró sikernek, s megsokszorozódik, meglátod. 

Ha elbuksz, állj fel, nézd meg, mit csináltál rosszul. Maradt benned egy kis kétkedés? Félsz? Nincs hited? Vagy túl gyorsan akartál mindent, s nem volt türelmed? 

Akárhol vagy, kezd onnan. Lépésről, lépésre csináld újra! És újra, és újra, akkor is, ha semmit nem látsz most ebben a pillanatban az eredményből. Örülj minden kis sikernek, s fogadd el, ha valami nem úgy sikerült, ahogy elképzelted. Isten tervei kifürkészhetetlenek, sokszor sokkal jobban tudja, hogyan vezessen el álmaid megvalósulásához, mint te magad. Bízd rá magad, ugyanakkor cselekedj is. 

Lásd, érezd, tudd biztosan, hogy amit a szíved olyan nagyon akar, az már a tiéd. Élj úgy, mintha már meg is valósult volna az álmod. Ez az egyetlen módja annak, hogy megtaláld, s beteljesítsd azt, amiért erre a földre érkeztél. 

Ha felnőtt vagy, akkor meg kell tanulnod újra meghallani ezt a kis belső hangot, ami az álmaidhoz, s azok megvalósulásához vezet téged.  Olyan régóta élsz már, hogy el is felejtetted, vagy elfelejtették veled, hogy mi is akartál lenni gyermekkorodban. Mit szerettél volna csinálni, amikor majd ” nagy ” leszel. Akkor még alig tudtad kivárni, hogy felnőtt légy, s megvalósítsd azt, ami a lelkedben dalolt. Aztán a szüleid, az ő tapasztalataik, félelmeik, az iskola az elvárásaikkal mind sok sok réteggel vonta be ezt az álmot. Annyira, hogy már el is felejtetted, hogy valaha létezett. 

S most eljött az idő, hogy lehántsd ezeket a rétegeket, s megkeresd az álmaidat, vágyaidat, a fényedet. Ha most nem teszed meg, akkor újra s újra visszajöhetsz erre a földre, hogy megtanuld ezt. Mindaddig, amíg egyszer majd veszed a bátorságot, s megvalósítod az álmaidat.

S ha gyermeket nevelsz, akkor támogasd, bátorítsd őt életfeladatának megtalálásában, s beteljesítésében. Most már te vagy a szülő, a te szavaid, hited őbenne, s az égiekben, lesz az, ami irányt mutat, s segítséget nyújt neki ebben a földi életben.

Először is figyeld meg, mi az, amiért fény gyúl a szemében, lángol az arca, s akkor is azt akarja csinálni, ha ezért bármiről le kell mondania. Hallgasd meg, amikor az álmairól, a terveiről mesél neked. Minél kisebb a gyermeked, annál könnyebb a dolgod, s minél nagyobb, annál többet kell segítened, hogy emlékezzen. Soha ne mond neki, hogy bármi, amit elgondolt, elképzelt, az lehetetlen, nem érdemes megcsinálnia, vagy nem fog sikerülni.  Bátorítsd, biztasd, hitesd el vele, hogy bármire képes, s mindent meg tud valósítani az életben.

A ma gyermekei erős akaratúak, s legtöbbször olyan családba születnek, ahol ezt a bátorítást megkapják. Mégis tudatosnak kell lenned, hiszen még neked is vannak olyan, a nevelésedből származó régi tapasztalataid, amikkel még saját magadnak is dolgod van. Ne örökítsd ezeket tovább, dolgozd fel őket. 

Keressetek olyan tevékenységet, foglalatosságot, ahol gyakorolni tudja azt, amit olyan nagyon szeret. Lehet, hogy imádja az állatokat, akkor vegyél neki egy állatot, amit gondozhat, vagy vidd őt olyan helyre, ahol nem csak simogathatja őket, hanem tevékenyen segíthet is körülöttük. 

Mutass neki lehetőségeket , hobbikat, elfoglaltságokat, amiből választhat, bár a mai kor gyermekei pontosan tudják, hogy miért születtek ide a földre, s ezt határozottan meg is mutatják nekünk. 

Találjatok ki együtt megerősítéseket, amit elmondhat mindennap, este, vagy reggel, s amik segítik őt. Keressetek olyant is, amit akkor tud alkalmazni, amikor nehézségekkel küzd, vagy amikor már nem vagy mellette. Jöjjön egy két példa, de ti is kitalálhatok olyant, ami nektek jobban működik. 

„A világon bárki lehetek, bármit elérhetek, amit akarok, csak tennem kell érte.  ” 

” Az életemben minden értem van.”

” Különleges, értékes vagyok, éppúgy, mint mindenki körülöttem. „

” Anya és apa nagyon szeret engem, s vigyáz rám. Akkor is, ha nincsenek velem.”

 

Higgy benne, hogy ő tényleg mindent elérhet, amit csak akar. De ne nyújtsd mindig segítőkezet neki. Érezhesse, hogy amit tesz, azt önerőből el is tudja érni. Ezáltal megnő az önbizalma, s a hite saját magában. 

Tanítsd meg hálát adni,  Istenben bízni, s az elért sikerei mellett is alázatosnak maradni. Tanítsd meg arra, hogy minden embernek lehetősége van az álmait elérni. Ez nem kiváltság, inkább kötelesség, ígéret, amit önmagunknak, s a jó Istennek tettünk még megszületésünk előtt. 

Példáddal mutasd meg neki, hogy milyen élet az, amikor az ember követi az álmait, s ezt hogyan tudja elérni. Költözzön az életetekbe a fény, s az öröm, hiszen, ha az utadon vagy, utatokon vagytok, akkor a gondok is könnyebbé válnak, s a megoldásukkal boldogság érkezik hozzátok. 

Mindenre képesek vagytok, csak hinnetek kell benne! Áldás rátok!

Végtelen szeretettel: Balogh Andrea

 

 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × egy =