A szellem törvényei 1

 

” A világot nem kell rendbe tenni: a világ természetéből adódóan maga a rend. A mi feladatunk az, hogy e renddel összhangban éljünk.”  Henry Miller

 

Léteznek univerzális, természeti, vagy más néven szellemi törvények, amelyek a világunkat irányítják. Itt nem ember által létrehozott törvényekre gondolok. Nem is a természet alkotta őket, ám követi szabályait, és feltárja nekünk működésüket. Ha elsajátítjuk, és az életünkre alkalmazzuk őket,  akkor ezek a vezérlő elvek segíthetnek bennünket abban, hogy biztonságosan kormányozzuk életünk hajóját, s boldogabban élhessünk, mint eddig. 

Minden spirituális törvényt valójában ismerünk már, s követjük is őket, amikor a legmélyebb megérzéseink, szívünk intuitív bölcselete szerint élünk. Az elménk, vagy az egonk az, ami erről a útról letéríthet. Emiatt néha jó, ha ezeket a törvényeket írott formában is elolvashatjuk, emlékeztetve önmagunkat ősi tudásunkra. 

Az elkövetkező posztokban ezeket a törvényeket ismerheted meg, olvashatsz róluk,  egyesével, s gyakorlati útmutatóval együtt. 

Szívből ajánlom, próbáld ki, alkalmazd az életed történéseire, eseményeire, szerezz tapasztalatot alkalmazásuk közben, s változtasd meg, tedd boldogabbá az életedet általuk.

Ha szülő vagy pedagógus vagy, akkor a tapasztalatszerzés, és gyakorlat elsajátítása után oszd meg tudásodat a rád bízott gyermekekkel is. Megkönnyíted mind a mostani, mind a leendő felnőtt életüket azáltal, hogy ezekre a fontos igazságokra nem a saját nehezen megszerzett tapasztalataikból kell majd rájönniük, hanem az égiektől intuíció, tőled pedig példamutatás. és gyakorlati alkalmazás formájában megkapják. 

 

Az első nagyon fontos törvény: A rugalmasság törvénye

 

Amikor ezt a törvényt gyakoroljuk, akkor ahelyett, hogy mereven ellenállnánk a jelen pillanatnak, gyakorlatiasan elfogadjuk azt – elfogadjuk önmagunkat, embertársainkat és az adott körülményeket. Ez semmiképpen nem jelenti azt, hogy passzívan eltűrnénk, amit nem szeretünk, sem azt, hogy figyelmen kívül hagynánk az igazságtalanságokat. 

A rugalmasság éber és befogadó tudatállapotot követel meg ; nemcsak azzal jár, hogy ” együtt ússzunk az árral”, de azzal is, hogy azonosuljunk vele, és konstruktív módon felhasználjuk az erejét. Ekkor az elénk kerülő akadályokat célunkhoz vezető lépcsőfokokká, a problémákat pedig lehetőségekké változtathatjuk. 

Ez a törvény arra emlékeztet bennünket, hogy terjesszük ki a látókörünket önmagunkon túlra, hogy észrevegyük a nagyobb összefüggéseket is, így váljunk képessé elfogadni, hogy minden történés lehetőséget kínál számunkra arra, hogy megerősítsük szellemünket.

Ha az elme ellenáll valaminek, legyen az akár egy esemény, helyzet, és érzelem, akár egy embertársunk, feszültség keletkezik bennünk. Az efféle mondatok: „szívesebben lennék itt/ott”, vagy ” nem lenne szabad ezt tenniük” vagy „ezt kellene tenniük” , mind az ellenállasunkat tükrözik.

Ha mindenre potenciális tanításként tekintünk, amely által hosszú távon erősebbé, bölcsebbé, teljesebbé válhatunk, túllépünk az élettel kapcsolatos elvárásainkon és ítéleteinken és hálásak lehetünk érte. Minden lehetőség rejt magában problémákat, úgy minden problémában is ott rejlik a lehetőség. 

Ha rugalmasak vagyunk, képesek leszünk örömünket lelni azokban a helyzetekben, amelyek korábban bosszantottak, vagy fájdalmat okoztak nekünk. Bizonyos esetekben azt is jelentheti, hogy bár tudatában vagyunk az adott helyzet, történés mindkét oldalának, úgy döntünk, hogy annak pozitív aspektusaira fogunk koncentrálni. 

A rugalmasság azt is jelenti, hogy tökéletesen és feltétel nélkül elfogadjuk azt, akik vagyunk, akivel vagyunk, és mit teszünk az adott pillanatban, és közben tanulunk, fejlődünk és hatékonyan kezeljük a helyzetet. Alkalmazkodunk, és a vízhez hasonlóan felvesszük a jelen pillanat formáját, és minden lehetséges szinten megnyílunk az életre. 

Mottó: Rendben ez vagyok én, és ez a helyzet. Igyekszem a lehető legjobbat kihozni belőle. 

 

Gyakorlat az alkalmazásra: 

1. Idézz fel magadban egy olyan helyzetet, vagy eseményt, amelynek általában ellenállsz. 

2. Gondolkodj el azon, hogy a rugalmasság törvényének alkalmazásával hogyan tudod magadhoz ölelni életed erőit, és hogyan tudsz együtt áradni azokkal.

3. Figyelj meg minden olyan esetet, amikor ellenállasz, feszültté válsz, meghátrálsz, ledermedsz vagy harcolni kezdesz, ha ezzel a helyzettel vagy eseménnyel találod szembe magad. Tedd fel magadnak a kérdést: ” Mi lenne, ha aktívan csatlakoznék ehhez az erőhöz, és magamévá tenném azt? ” S hogyan tudod ezt megvalósítani? 

 

” Mindig tedd magadévá azt, amit el kell fogadnod. Öleld magadhoz és fordítsd a magad javára. ” Robert Frost

 

Dan Millman írása alapján összeállította: Balogh Andrea

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 3 =