A spirituális család

 
 
 
Gondolkodtál –e már azon, hogy miért éppen abba a családba születtél, ahol vagy? Miért éppen azt az édesanyát, édesapát választottad ki régen, akik a szüleid lettek?
 
S másik irányba is lehet gondolkozni: miért éppen az a gyermek érkezett hozzád, akit nevelsz, vagy már felneveltél? Mit tanítasz neki te a lényeddel, amire szüksége van az életfeladata beteljesítéséhez?
 
Ha végignézed az életedet, mint egy hosszú mesét, nagyon sok mindenre rájöhetsz. Többek között felfedezheted a saját spirituális identitásodat, azt, amiért erre a földre születtél. Minden ember nemcsak fizikai, hanem spirituális leszármazottja is a szüleinek.
 
Tedd félre, kérlek az érzelmeidet egyenlőre, bár az is előfordulhat, hogy ez talán még nem lehetséges. Mindenesetre próbálj kicsit eltávolodni mindattól, ha valami felzaklat, s nézd végig tárgyilagosan mindazt, ami eddig történt veled.
 
Ha van kedved, le is írhatod a gondolataidat, címszavakban, akár hosszabb szövegben, ahogy jól esik. Nagyon tanulságos lehet visszaolvasni majd mindazt, amit leírtál. Ám ha nincs kedved írni, akkor csak nézd meg, mint egy filmet. 🙂
 
Fókuszálj először az egyik szülődre. Próbáld meg megfogalmazni egy vagy két mondatban, hogy ő mit tanított neked. Mi volt az, amit ő az egész életével képviselt, amiben hitt, amiért élt.
Minden ember megmutatja mindazt, amiben hisz a szavaival, a cselekedeteivel, a választásaival, s természetesen azzal, amit, s ahogyan a gyermekeinek megtanít.
 
Keresd meg azt is, hogy ezt a hitvallását teljesen meg tudta – e valósítani ez a szülőd a saját életében? Vagy csak álmodott róla, félig teljesítette be? Talán tőled várta, hogy megvalósítod az álmát?
 
Aztán tedd meg ugyanezt a másik szülőddel is. Ha nagyszülők neveltek, vagy bárki más, akkor őket figyeld meg, akik felneveltek. Őket is te választottad, s mindazt, amiben most hiszel, ők ismertették meg veled gyermekként.
 
Fontos, hogy legyen legalább egy, vagy két olyan mondat, ami meghatározta a gyermekkorodat, amit az élet fontos igazságaként tanítottak meg neked. Nem kell bennük hinned, de tudd, mit tanítottak neked a szüleid, mit képviseltek egyenként.
 
Most pedig lásd meg, hogy te magad ott vagy kettejük között, s a te valódi éned a kettejük igazsága közötti félúton vette kezdetét. Azért születtél hozzájuk, hogy magasabb perspektívából láss rá arra, amit ők képviselnek. Az az utad, hogy felfedezd az igazságot, amely e két ember megygőződésének szintéziséből jön létre. Életed küldetése ez, az életed minden mozzanata ehhez vezet, hogy te meg tudd valósítani, ami nekik nem sikerült, szintézisben a kettőt.
 
S ha végignézed az egész életedet, akkor minden mozzanat, minden történés ezt szolgálta, s így vezetett el ehhez a pillanathoz, ahol most vagy. Lesznek olyan momentumok, tapasztalások az életedben, amikor kimondottan az édesapád útját, tanítását követted, majd fordul a kocka, s kifejezetten az édesanyád hitét tapasztalod meg.
 
Mindkettő ott lesz az életed eseményeiben, választásaiban. Szükséges mindkettőt megérezned a saját bőrödön is, mert így látsz csak rá arra, hogy te mit szeretnél az életedben.
 
S lehetséges, hogy eljön az idő, vagy éppen itt van most, amikor tudatosan egyesíted a kettőt magasabb szinten, Isten segítségével.
 
Amikor világossá lesz benned a cél, amiért a világra jöttél, könnyebb lesz követni az utadat, vállalni mindazt, ami ezzel jár, s megérezni, hogyan tovább, mi legyen a következő lépés. A „ véletlenek” segítenek téged. Amikor tudatosan szemléled a világot, s benne a történéseket, akkor világosan felismered az összes véletlenben Isten kezét, aki segít s irányít téged. Higgy és bízz, a belső hangodban, önmagadban, Istenben.
 
Vállald fel hittel mindazt, amit igaznak tartasz, s tanítsd meg erre a gyermekeidet is. Fogadd el azt is, ha a párod mást tart fontosnak egy gyermek felnevelésében. Mindkét szülőre, s mindkét fontos tanításra szükségük van a gyerekeknek, a fent leírtak miatt. Ám tegyetek meg mindent, hogy az alap dolgokban együtt, vállvetve neveljétek őket, mert ez ad igazán biztonságot nekik.
 
Mindezek mellett még van olyan érték, hit, belső sugallat, érdeklődés, ami a te sajátod. Ezt hoztad magaddal régebbi életeidből. Engedd előtérbe ezeket, ha eddig még nem tetted meg. Nagy valószínűséggel ezek a tulajdonságok nagyon jól beleillenek mindabba az életszemléletbe, amit a szüleid örökítettek rád.
 
Így már érthetővé válik, miért éppen oda születünk, ahova, s lassan kibontakozik az is, mi a feladatunk ebben a csodálatos földi életben.
 
Kívánok izgalmas felfedezést, ráébredéseket neked, s azt, hogy találd meg önmagadat ezen az úton. Fogadd el a szüleidet olyannak, amilyenek most, vagy voltak. Így volt kerek az egész, s így fejlődik veled együtt az egész emberiség.
 
Áldás kísérjen téged: Balogh Andrea
 
 
 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 18 =