Ki lennél a múltad nélkül?

 

Utazni hívlak, drága Lélek, a szíved legmélyébe, oda, ahová eddig soha nem léptél be.
 
Képzeld el, hogy egy angyal, vagy egy tündér egy varázspálcával megérint téged. Ez a érintés elfeledtet veled mindent, ami akár ebben az életedben, akár a régmúltban történt veled.
 
Eltűnnek az emlékek, s mindaz, ami a múltad része, többé már nem létezik számodra. Egy pillanatra ott állsz a Semmi közepén, s rájössz, hogy valójában az egész Világmindenség a tiéd. Bármit megtehetsz, bárki lehetsz, aki, s ami csak akarsz. Az erő a teremtéshez ott van benned. Mindig is ott volt, csak nem hittél benne. Szívedben érzed a határtalan szabadságot, s mikor feltekintesz az égre, Isten visszamosolyog rád.
 
Majd újra itt vagy, a mostani testedben, csak az emlékeid, a múltad nélkül. Körül nézel. Meglátod a családodat, a körülötted lévő embereket, s megmutatják neked a mostani munkádat. De sehol egy emlék, hogy ezek valóban hozzád tartoznak -e. Az egyedüli útjelződ ebben a pillanatban a szíved, az érzéseid. Indulj hát, tapasztald meg, hogy ki vagy te, s azt is, hogy valóban jó helyen jársz -e. Figyelj az érzéseidre nagyon, amikor beszélgetsz, cselekszel, dolgozol, vagy bármi mást teszel.
 
Ismerd meg először önmagadat, ki is vagy te igazából. Ha jó érzés, boldogság tölt el, amikor cselekszel, beszélsz, bármit is teszel, akkor tudd, hogy helyes úton jársz. Lépésről lépésre feltárul majd újra előtted igaz önvalód, s lassan rájössz, miért akartál megszületni éppen most, ide a földre. Minél jobban megismered magadat, annál világosabb lesz életcélod, s könnyebb lesz majd helyesen dönteni, s a szeretet, Isten útját járni.
 
Ha rossz érzés tölt el, akkor az nem a számodra helyes út. Fordulj vissza, korrigálj, hogy újra megleld igaz önvalódat.
 
Aztán fordítsd tekintetedet a körülötted lévő emberekre. Amikor olyan emberre nézel, vagy gondolsz, akivel a feltétel nélküli szeretet kapcsol össze, akkor szíved hirtelen tele lesz melegséggel. Nem tudod, honnan jön, csak ott van, árad feléd, s belőled. Ilyenkor biztos lehetsz abban, hogy igen, ennek az embernek ott a helye most, s később is az életedben. Ez szeretet soha nem múlik el, még akkor sem, ha esetleg nem találkoztok fizikailag, vagy nem látod őt minden áldott nap.
 
Mi a helyzet akkor, ha nem érzed ezt a határtalan szeretetet a körülötted lévő emberek társaságában? Ha csak a megszokás, az így jó lesz, a ragaszkodás, az emberek mit mondanak, úgysem érdemlek mást érzése támad fel benned? Tudsz -e szeretettel ellépni tőlük, vagy várod, hogy megváltozzanak, olyanok legyenek, amit szeretnél, vagy amit szerinted megérdemelsz?
 
Azt is gondolhatod, hogy először neked kell változnod. Lehet, hogy így van, ám akkor a feltétel nélküli szeretetet először önmagadon kell kezdened. Elfogadni azt, aki most vagy, a hibáiddal, s a jó tulajdonságaiddal együtt, s elfogadni azokat az érzéseket, amiket érzel, nem szelektálni, magyarázgatni, javítgatni őket. Az érzéseid jelzések, ne tűntesd el őket nyomtalanul. Figyelj rájuk, jót akarnak neked! S válaszd azokat az embereket, akik így is elfogadnak téged.
 
Aztán vedd szemügyre azt a munkát, amit most éppen végzel. Ha ez egy olyan munka, amire a lelked talált rá, ami teljesen kifejezi azt, aki vagy, akkor átjár a lelkesedés, az öröm, függetlenül attól, hogy kapsz -e ellenszolgáltatást, fizetséget érte. A nap minden órájában foglalkoznál vele, s ha éppen leteszed, akkor csak azért, hogy a szeretteiddel lehess, vagy feltölthesd fizikai tested. Olyan ez, ami még éjszaka közepén is lázba hoz téged.
 
Ha ezt nem érzed, akkor lehetséges, hogy csak azért dolgozol ebben az állásban, mert annyi fizetést ad neked hogy megélj belőle. Miért nem hiszed el, hogy az Univerzumban sokkal nagyobb bőség van, mint amit el tudsz képzelni?
Néha a pénz számít a legkevesebbet. Az egészséged, a boldogságod, a hited, a lelkesedésed sokkal sokkal fontosabb, mint a pénz, amit most keresel.
 
Hiszed – e, hogy Isten megtart téged? Lehetséges, hogyha a szívednek tetsző munkát választod, eleinte nem fogsz fényűző módon élni, de a mindennapi kenyered, fedél a fejed felett, s béke a szívedben sok mindenért kárpótolni fog. S a hála, amit Isten felé érzel, meg fogja hozni a többi áhított dolgot is az életedbe.
 
Ne feledd, hogy a gondolataiddal, az érzéseiddel teremtesz. S utána behívod az életedbe a tapasztalatot is, azért, hogy igazolja a gondolataidat, s hogy tanulhass, fejlődhess, változhass. Vigyázz hát, mire gondolsz, milyen érzéseket dédelgetsz a szívedben. Ebben a csodás időszakban minden gondolat nagyon gyorsan valósággá válik. A valóságodat te magad teremted.
 
Ha most nehéz időket élsz át, vizsgáld meg a gondolataidat! Mi az, amit itt az ideje elengedni, s helyet csinálni az újnak? S mi az, amit meg akarsz tartani? Csak azt tartsd meg, ami felé határtalan szeretetet érzel, a többiért adj hálát, hogy megélhetted, s ereszd útjukra őket. Hadd menjenek.
 
Teremtő vagy, a saját életed teremtője. Változtass meg, alakíts át, engedj el mindent, ami már nem segít, sőt talán hátráltat téged! Az új élet közeledik, de addig még ki kell takarítanod a lelkedet, megszabadítani a súlyoktól, azoktól a hibás programoktól, amit eddig működtettél. S hidd el, szabad leszel.
 
Vizsgálj meg mindent az életedben Isten varázspálcájának a segítségével! Zárd le a múltat, hiszen már nem is létezik. Csak a jelen a tiéd. Itt teremted meg a jövődet is.
 
Tisztits és tisztulj! Varázsold az életedet olyanná, amit még odafent elképzeltél, s valósítsd meg Személyes történetedet!
 
Áldás kísérjen téged! 🙏💖
 
Végtelen szeretettel: Balogh Andrea
Kép: Olga Kuczer (Pinterest)

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 9 =