A benned élő szeretet

 
 
 
 
Nézem a világunkat, az embereket, a családokat. Látom, érzem, hogy az eddig megszokott életünk megváltozott, lelassult. Nem járunk el otthonról dolgozni, nincs iskola, óvoda, zárva vannak a boltok. Vágyakozunk az után, hogy mindez véget érjen, s visszakapjuk az eddigi megszokott életünket.
De valójában ezt szeretnénk?
A kapkodós reggeleket, a zsúfolt közlekedést, az egymásra nem figyelő embereket, a gyermekünk vagy a párunk fáradt, fásult tekintetét este. Az életet, amiben olyan kevés szeretet van a stressz és az időhiány miatt.
Vagy: Veszünk egy nagy levegőt, a levegővel együtt sok sok bátorságot magunkhoz, s megváltoztatunk mindent, ami eddig rossz volt az életünkben.
 
Ha felteszed magadnak a kérdést: Mit tenne a bennem lévő szeretet, akkor hogyan építenéd fel az életedet, a családod életét?
Miben változtatnál a régebbi életedhez képest?
Mit dolgoznál, s mennyit?
Hová járnának a gyermekeid iskolába, óvodába, mennyi időt töltenének ott?
 
S még sorolhatnám a kérdéseket, de a legfontosabb talán az lenne, hogy mit teszel az első helyre. A dolgok fontossági sorrendje változna meg, ha igazán, szívből válaszolnál erre a kérdésre.
S most ne azt kezd sorolni, hogy mindez miért nem valósulhat meg! Csak gondolkodj kicsit a kérdésen, s írd le csak saját magadnak a válaszaidat! A hogyan majd megoldja magát.
Lépj kicsit hátrébb, nézd a dolgokat egy távolabbi perspektívából, s tedd fel a kérdést:
 
Mit tenne, hogyan döntene a bennem élő szeretet?
 
S ezután tegyél lépéseket afelé, amit elképzeltél! Nem kell nagy lépés, elég csak egy kicsi, először.
 
Nagyon sok mindent meg tudunk mi, egyszerű emberek változtatni. Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, csak rendbe tenni önmagunk és a családunk életét. Szembeszállni a félelmeinkkel, s megtapasztalni, hogy sokat csak mi magunk képzeltük el, s igenis, lehet másképp cselekedni, dönteni, mint ahogy eddig tanították nekünk. Mindig van választásunk, az életünket mi irányítjuk!
Összefogni, s megvalósítani azt, ami nekünk, s a gyermekeinknek jó.Minden hosszú út csak egy lépéssel kezdődik. Azt az egy lépést mi, egyszerű emberek is meg tudjuk tenni!
 
Bármilyen probléma is van most az életedben, bármitől félsz, vagy aggaszt, tudd, hogy meg tudod oldani. Mindannyian elegendő erőt, kitartást, bölcsességet és szeretetet kaptunk, hogy a saját életünket, s a családunk életét boldoggá tegyük.
 
Elég erre az egyszerű kérdésre válaszolni szívből, s fel tudjuk építeni azt az új világot, ami után annyira vágyakozunk.
 
Áldás mindenkire, aki megteszi az első lépést is a boldogság felé! <3
 
 
Kép: pinterest.com
 

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 13 =